miercuri, 12 iunie 2013

TORT DELICIOS CU CAPSUNI








      Daca tot e sezonul capsunilor ,m-am gandit sa aduc si eu varianta mea de tort cu capuni.

 

  INGREDIENTE :

- 1 kg capsuni
-  5 oua
- 1 l frisca lichida
- 400 gr zahar
- 200 ml ulei
- 375 gr faina
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie rasa


MOD DE PREPARARE :

   Capsunile se spala si se rup coditele .Dintre acestea 750 gr ,se pun cu 150 gr de zahar  pentru a lasa sirop,iar restul se lasa pentru ornat .Se pun la frigider .
Pregatim blatul astfel :
  Albusurile se bat bine cu praful de sare ,pana cand se intaresc ,apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste acesta.
  Galbenusurile se freaca cu uleiul care se pune treptat .
  Adaugam faina si coaja rasa de lamaie.
  Imbinam cele doua compozitii ,amestecand de sus in jos avand grija sa nu se lase compozitia.
  Se tapeteaza o tava cu ulei si faina ,se pune compozitia si da la cuptor pentru aproximativ 30 de min.
 Tortul  se umple astfel:
   Se bate frisca si se da la frigider.
   Blatul racit se taie in jumatate pe orizontala .
   Se insiropeaza ambele parti cu siropul lasat de capsune.
   Se ia primul blat si se adauga jumate din frisca apoi se aranjeaza pe ea capunile stoare din sirop.
   Se acopera cu cealalta jumatate de blat,
   Imbracam tortul cu frisca  si ornamentam cu capsunile ramase , dupa preferinta si imaginatia fiecarei persoane ! Tortul se da la frigider.



                                                          POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu