Acesta retea este specifica zonei noastre, Banat !
Ingrediente :
- 500 gr faina- 25 de grame unt
-1 lingurita de zahar
-1 lingurita de sare
- ulei pentru uns si prajit
- faina pentru presarat
-2 galbenusuri
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se pune faina, iar in mijloc se adauga celelalte incredientele pe rand ; se amesteca; se framanta pana se obtine un aluat potrivit, elastic.Pe masa de lucru se presara putina faina si se intinde cu ajutorul sucitorului o foaie de apoximativ 0,5 cm.
Se unge cu ulei din abundenta peste tot , iar apoi se ruleaza .
Se taie bucati egale de 10 cm si se fac ,,mingiute'' , apoi se intinde fiecare mingiuta cu facaletul.
Se pun la prajit in baie de ulei incins.
Sunt minunati simpli ,dar paca sunt si mai gustosi cu branza sau dulceata .
mmm!!Sunt deliciosi cu dulceata de coacaze !
Pofta buna !


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu