miercuri, 12 iunie 2013

COLACEI CA IN BANAT


                          




Acesta retea este specifica zonei noastre, Banat ! 

Ingrediente  :  

- 500 gr faina 
- 25 de grame unt 
-1 lingurita de zahar 
-1 lingurita de sare
- ulei pentru uns si prajit 
- faina pentru presarat
 -2 galbenusuri

Mod de preparare: 

 Intr-un vas mai mare se pune faina, iar in mijloc se adauga celelalte incredientele pe rand ; se amesteca; se framanta pana se obtine un aluat potrivit, elastic.
 Pe masa de lucru se presara putina faina si se intinde cu ajutorul sucitorului o foaie de apoximativ 0,5 cm.
Se unge cu ulei din abundenta peste tot , iar apoi se ruleaza .
Se taie bucati egale de 10 cm  si se fac ,,mingiute'' , apoi se intinde fiecare mingiuta cu facaletul.
Se pun la prajit in baie de ulei incins. 
Sunt minunati simpli ,dar paca sunt si mai gustosi cu branza sau dulceata  .



      mmm!!Sunt deliciosi cu dulceata de coacaze ! 
Pofta buna !


 

 

 

                                                                                                                           




 

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu